Šola za razvezane starše

Ločitev ali razveza je velika sprememba v življenju, s katero se sooča veliko ljudi in jo ob začetku skupnega življenja nihče ne načrtuje in želi, a se vseeno tudi to zgodi. Le ta je zapletena in naredi nas zbegane.

Šola za razvezane starše je namenjena staršem, ki so pred, med ali po razvezi in potrebujejo praktične in učinkovite nasvete, kako ne le zmanjšati negativne vplive razveze na otroke, ampak tudi utrditi vez med starši in otroki. Šola za razvezane starše ponuja pomoč in možnost učenja za najbolj kritične težave pri vzgoji, ki jih prinese razveza. Od tega kako otroku razložiti o razvezi na njemu primeren način, do tega kako vzdrževati stabilnost in poskrbeti sami zase.

Vsebina srečanj je združevanje osebnih življenjskih izkušenj in strokovnega znanja in na osnovi tega ponuditi obiskovalcem iskanje konkretnih rešitev. Teme Šole za razvezane starše so, kako v teh težkih trenutkih ohranjati stik s samim seboj, kako poskrbeti, da ljubezen do otrok prevladuje nad čustvi, ki jih morda razvezani starši gojijo med seboj, in kako z bivšim usklajevati življenje otrok med razvezanima staršema.

Učili se bomo zavedanja kaj je biti dober starš, kar ne pomeni, da vedno naredimo vse prav. Pomembno je, da se učimo prepoznavati svoje slabosti in se na njih učimo.

Šola za razvezane starše poteka v majhni skupini staršev. Imamo 10 srečanjih po 90 minut.

Skupino  vodi Majda Marinšek, univ. dipl. soc. del.

 Zloženka šola za razvezane starše 2023

V Šolo za razvezane starše se lahko prijavite na e-mail: svetovalni.center-mb@guest.arnes.si ali na tel.št. 02/234 97 00. Za dodatne informacije smo dosegljivi na tel.št. 02/234 97 04 ali na e-mail: majda.marinsek@guest.arnes.si

Plačilo vključitve posameznika/posameznice v šolo za razvezane starše znaša 10€.

 

DOSTOPNOST
Scroll to Top

Imam vprašanje...