Program Cool kids

Cool Kids® program za premagovanje anksioznosti je bil v začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja zasnovan na avstralski univerzi Macquarie v Sydneyju. Razširjen je po celem svetu in se izvaja v 24 državah (v Evropi med drugim na Danskem, Norveškem, Finskem, Švedskem, Nizozemskem, Islandiji, v Italiji …). S projektom, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje, je bil do leta 2022 uveden tudi v slovenski prostor.

Gre za strukturiran program za otroke in mladostnike z anksioznimi težavami ali motnjami. Sestavljen je iz najmanj desetih srečanj, namenjen pa je otrokom in mladostnikom od sedmega do sedemnajstega leta ter njihovim staršem. Izvaja se v skupini ali individualno in temelji na kognitivno-vedenjski terapiji ter se usmerja v učenje praktičnih spretnosti za obvladovanje anksioznosti. Več o programu na: https://coolkids.si/

Program v Svetovalnem centru Maribor izvajajo akreditirani izvajalci programa Cool Kids®: Alenka Seršen Fras, Miran Babič in Tadeja Batagelj.

Potek srečanj: 1-krat tedensko 90-120 minut, 10 srečanj.

Prispevek za udeležbo na programu znaša 11 EUR za celoten program

Več informacij in prijave: alenka.sersen-fras@guest.arnes.si

 

Pomemben del programa predstavlja psihoedukacija  o anksioznosti in učenje veščin za obvladovanje anksioznosti. Primere obojega si lahko pogledate na naslednjih povezavah:

https://www.tosemjaz.net/razisci/custva-in-psihicne-stiske/analiza-misli-ali-izzovi-svoje-anksiozne-misli/

https://www.tosemjaz.net/razisci/custva-in-psihicne-stiske/panicni-napad/

 

Oddaja o tesnobi na RTV SLO

V soboto 14. 1. 2023 je bila tema oddaje Osvežilna fronta (RTV Slovenija) namenjena pojavu in premagovanju tesnobe ter programu Cool Kids, ki ga izvajamo tudi na Svetovalnem centru Maribor. Vabljeni k ogledu.

Pogovor s psihologinjo: https://www.youtube.com/watch?v=xpvzRG_cYdA

Pogovor z udeleženko programa Cool Kids: https://www.youtube.com/watch?v=jIK30BkOy1o

Celotna oddaja: https://www.rtvslo.si/rtv365/arhiv/174928851?s=tv

 

DOSTOPNOST
Scroll to Top

Imam vprašanje...