Praznovanje 70-letnice Svetovalnega centra Maribor

V četrtek, 20. 10. 2022, smo v amfiteatru Filozofske fakultete Univerze v Mariboru praznovali 70-letnico delovanja. Z namenom obeleženja tega visokega jubileja, smo pripravili slavnostno akademijo s kulturnim programom, strokovnim predavanjem in okroglo mizo.

Uvodno glasbeno točko sta izvedla Lovro Mori (ksilofon) in Ivan Ferčič (klavirska spremljava) pod mentorstvom ge. Tajane Novak. Pred okroglo mizo pa nas je s klavirsko skladbo povezala Metka Demšar Goljevšček.

Slavnostni govorci na prireditvi so bili direktorica Svetovalnega centra ga. Tadeja Batagelj, predstavnica Zveze prijateljev mladine Maribor ga. Nina Babič, vodja kolegija ravnateljev ga. Mojca Kirbiš in predstavnica ustanoviteljice Mestne občine Maribor, ga. Alenka Iskra.

Sledilo je strokovno predavanje prof. dr. Renate Salecl z naslovom: Apatija in tesnoba v času zanikanja in magičnega mišljenja.

Na okrogli mizi z naslovom Gradimo na doseženem so sodelovale Dunja Petak (ZRSŠ), Marija Kavkler (Društvo Bravo), Eva Jug (CSD), Katja Kokol (predstavnica svetovalnih delavk), Nuša Konec Juričič (NIJZ), Katja Košir (FF), Maja Kranjc Završnik (ZD Maribor). Okroglo mizo je povezovala Mateja Hudoklin, direktorica Svetovalnega centra Ljubljana.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste se udeležili slavnostne akademije in z nami praznovali ta visok jubilej. Veselimo se nadaljnjega sodelovanja z vami.

mag. Tadeja Batagelj, univ. dipl. psih.
direktorica

DOSTOPNOST
Scroll to Top

Imam vprašanje...